lørdag 5. september 2015

Vært opptatt med bidrag til bok i det siste!

Wordle avslører ordbruken!Kjære leser!

Jeg har hatt det utrolig travelt i det siste, og vet at jeg ikke har prioritert bloggen så mye som jeg pleier. Jeg har hatt en del kontakt med en forlagsredaktør, for å klargjøre en tekst til utgivelse i en ekstern bok som utgis neste år. Som jeg vel har vært inne på før, fikk jeg vite i juni at en av historiene mine var antatt, og resten av sommeren har gått med til å jobbe med mange ting i forhold til dette. Fikk noen ting jeg skulle rette på og en deadline 1. august, men siden jeg skulle reise til Spania siste uken i juli som jeg fortalte i et tidligere blogginnlegg, måtte jeg levere tidligere. Jeg har forsøkt å ikke si så mye om dette på bloggen ennå annet enn å hinte litt, men det er ikke så lett å ikke sladre :-)


Etter tilbakemelding på utkastet mitt, var det flere ting med teksten som skulle gjennomgås en gang til og ting som skulle dobbeltsjekkes og så videre, så her har det gått i ett. Midt oppi dette var sommerferien plutselig over, og oppstarten til ULFF ble satt litt til side, og det ga meg litt dårlig samvittighet, må jeg nok innrømme.
Jeg har ikke riktig våget å si så mye om den teksten min som er antatt, etter som jeg ikke helt vet hvor mye forlaget synes er greit å fortelle så tidlig i prosessen, og jeg vil ikke mase om det. Det viktigste for meg har vært å gjøre det som skulle gjøres med teksten på en best mulig måte og komme i mål med dette, og samtidig synes jeg at jeg har lært litt om utgivelse som jeg ikke visste fra før. Og temaet mitt? For å si det sånn; Det dufter ferie lang vei, så mye kan jeg vel røpe, tror jeg har hintet litt om det før også :-)
Og ja, jeg er helt overveldet over å få akkurat den historien utgitt i en bok! Jeg har SÅ lyst til å fortelle deg mye mer om denne prosessen, men jeg kan nok ikke gjøre det riktig enda. Det er langt frem, og mye som skal gjøres i en sånn prosess, men som sagt er det et eksternt prosjekt da, så det er ikke meg som er redaktør. Det er dette prosjektet jeg tidligere har omtalt her på bloggen som skriveprosjektet 2015.

Je
g håper å bli litt flinkere til å blogge fremover. Hvis du lurer på noe om teksten jeg deltar med eller noe annet er det selvsagt bare å spørre, men det er mye jeg ikke kan svare på i skrivende stund.

Håper at du fremdeles henger med :-)

Likte du dette blogginnlegget? Del det gjerne med andre!


--------------------------------------------------------------------------------------------

Jeg minner om at det er lov å dele bloggposter, men ikke kopiere. De kan altså ikke gjengis noe sted uten avtale med meg. Se Åndsverkloven.

4 kommentarer:

 1. Hei! Så spennende! Tomlene opp, dette kommer du nok greit i mål med! Jeg har ingen erfaring fra sånne utgivelser, men forstår jo at det fort kan bli ønske fra redaktør om både tillegs-research og ev småjusteringer ellers. Så hvis det i tillegg er kort frist, har du sikkert nok å henge fingrene i. Tvi-tvi!

  SvarSlett
 2. Hei, og takk for det! Jeg tror at det meste arbeidet fra min side er gjort nå, men man kan jo aldri vite, det er sikkert mer jeg skal se igjennom eller noe. Redaktøren skulle også ha litt tilleggsinformasjon tilsendt på CD-plate i posten, som ble sendt rett før helgen. Så først og fremst håper jeg naturlig nok at den CD'en kom vel frem, og at det jeg sendte ble godkjent :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Men du erf vel ikkd tvunget til å gi fra deg kildeuttalelser etc i en sånn forbindelse? Alt etter hvor dramatisk det du skriver så klart, men noe vern håper jeg at kildene dine har?

   Slett
  2. Hei, jeg tror nok ikke det er et så stort problem i akkurat denne teksten. Jeg sier ikke noe skummelt om noen her :-)

   Slett

Vil du kommentere dette blogginnlegget? Jeg blir glad for å høre fra deg! :-)