lørdag 28. mai 2016

Koselig sommergjest!

Koselig sommergjest, av Gro Jeanette Nilsen.
Noen er visst på
kvelds-ekspedisjon!
Kjære leser!

Jo da, det er helt tydelig sommer. Det var varmere vær i går da jeg var ute og kjøpte tomatplanten min, men det behøver ikke være like varmt hver dag. Jeg er glad så lenge det ikke regner eller snør, jeg! :-)

I går kveld fikk jeg et lite glimt av en liten kar som ruslet rundt nede på gresset her. Du ser han så vidt her, der han tusler omkring på nyklippet gress på borettslagets fellesområde rundt blokken, og koser seg. Klikk for større bilde! I dag så jeg han bedre.


Jeg hadde ikke tenkt å skrive et innlegg på bloggen om piggsvin i dag, men hvorfor ikke? Det er virkelig et sikkert sommertegn når piggsvin viser seg! Jeg synes i alle fall at dette er veldig koselig, gøy med ting som kan spre litt glede og sommerfølelse! Alle blogginnlegg kan (og bør) vel ikke planlegges, det med å ta ting der og da når det skjer er vel litt av poenget både med blogg og dagbok?

Jeg skrev særoppgave om piggsvin en gang da jeg gikk på Barnevernsakademiet i Oslo, innenfor faget naturfag. Jeg har den oppgaven fra 1990 ennå. Den er riktignok ikke håndskrevet som mange av de andre oppgavene, denne er skrevet på min gamle skrivemaskin! Bildene i oppgaven (ikke gjengitt på bloggen) ble kopiert opp, fra bøker jeg fant om dyret. Jeg la ned mye arbeid i den oppgaven. Etterpå kopierte jeg opp et ekstra eksemplar, for å være sikker på å ha en ekstra selv også, ettersom originalen ble levert inn på skolen.

Da jeg la ut bildet av piggsvinet på Facebook, kommenterte en av mine Facebook-venner at man ikke skal gi dem melk, og det er helt riktig. Jeg leste mye om det da jeg skrev om dem for mange år siden. De blir dårlige i magen av melk, og tåler det ikke, så sett heller ut en liten skål med vann til dem, hvis du skal gi dem noe.


Husker forresten at jeg for mange år siden løftet opp et piggsvin, og jeg hadde naturlig nok tatt på meg polvotter :-) He he. De stikker bra ja, best å passe seg, men du verden så flotte skapninger! Veldig artige dyr, synes jeg. Så ser du en eller flere av arten i sommer, så stell godt med dem, og nyt dette sommerlige synet!


Det fins en del informasjon om piggsvin på nettet, for eksempel i denne artikkelen; Pinnsvin er nyttige gjester.Koselig sommergjest, av Gro Jeanette Nilsen.
Hyggelig sommergjest i borettslaget!


Likte du dette blogginnlegget? Del det gjerne med andre!
--------------------------------------------------------------------------------------------


Jeg minner om at det er lov å dele bloggposter, men ikke kopiere. De kan altså ikke gjengis noe sted uten avtale med meg. Se Åndsverkloven.

2 kommentarer:

  1. Utrolig skjønn og viktig å ta vare på disse små. :) Ha en strålende søndag.

    SvarSlett
  2. Takk for det! Ja, veldig koselig, og de gir mye sommerstemning :-)

    SvarSlett

Har du synspunkter til dette blogginnlegget? Jeg blir glad hvis du legger igjen en kommentar! :-)