søndag 20. august 2017

Gått på både ryddekurs og skrivekurs i sommer!

Kjære leser!

Har du lagt merke til at i sommer har flere av innleggene på bloggen min hatt en tendens til å være mer konkrete og kortere enn  tidligere? Det er en grunn til det.


I et tidligere blogginnlegg fortalte jeg at jeg rydder plass til et bedre fokus, eller mer konkret; jeg går på et online ryddekurs; Ryddig hjem

Imidlertid er det ikke det eneste kurset jeg har gått på i sommer. Da jeg hadde meldt meg på og kommet i gang med ryddekurset, fant jeg et helt annet slags online-kurs også, som så kjempeinteressant ut. Og jeg fant ut at dette kan jeg ikke la gå fra meg, så jeg meldte meg like godt på det også... I og med at jeg ikke skulle reise på noen ordentlig ferie før senere i år, fant jeg ut at dette må jeg bare prøve meg på.

Jeg har hatt mange travle somre før altså, blant annet sommeren 2007 da jeg fikk oppdraget om å skrive for et barneblad, sommeren 2010 da jeg var i innspurten med juleantologien Desember, og sommeren 2015 da jeg arbeidet med  hestehistorien som var antatt i bok.


Det andre kurset jeg har tatt i sommer, er et intensivt skrivekurs, hvor man setter seg konkrete mål om å arbeide med et (eller flere) eksisterende skriveprosjekt, noe jeg tenkte var midt i blinken. Veldig effektivt og fint, men jeg har slitt med å henge med på dette da konsentrasjonen ikke har vært helt tilstede, så jeg er nok ikke helt fornøyd med egen inspirasjon eller innsats nå. Underveis i prosessen har jeg følt at jeg har kommet litt til kort på skrivekurset og ikke fått gjort så mye som jeg hadde tenkt (kun en liten uke igjen nå), derfor ble det aldri til at jeg fortalte noe særlig om dette på bloggen. Jeg ville først se hvordan det gikk. Nå har jo jeg et bokmanus som er godt i gang og vel så det fra før, poenget mitt var å forsøke å se om jeg kunne tilføre det litt mer personlighet  og detaljer, og litt av det har jeg i hvertfall fått til. I tillegg har jeg  lært enda litt mer om målsetting innenfor skrivingen, og det å konkretisere målene sine, og det var veldig bra.


Dette sistnevnte kurset har, tross egen følelse av litt liten deltakelse, faktisk gitt meg mer tiltro og glød inn i manusprosjektet igjen, og det kan man jo ikke si nei takk til! Det burde vært satt opp som et mål i seg selv da jeg ble bedt om å definere målet mitt for kurset, men vi kan jo kalle det et resultat i stedet?
I tillegg til bokprosjektet, passet jeg i hvertfall på å føre opp vedlikehold og skriving av bloggen min som en del av målsettingen, og det målet har jeg jo i hvertfall greid å nå!

Disse to online-kursene jeg har gått på i sommer ( og går på fremdeles) kan kanskje virke ulike ved første øyekast, men begge handler jo på hver sin måte om å sette ting i system, ikke sant?Travel sommer med to online-kurs!
Travel sommer med
to online-kurs!


Likte du dette blogginnlegget? Del det gjerne med andre!

--------------------------------------------------------------------------------------------

Jeg minner om at det er lov å dele bloggposter, men ikke kopiere. De kan altså ikke gjengis noe sted uten avtale med meg. Se Åndsverkloven.

2 kommentarer:

  1. I all verden. Finnes det kurs for det?

    SvarSlett
  2. Hallo Kari!
    Jeg antar det er ryddekurset du lurte på :-) Jo da, det fins kurs for slikt også! Jeg lurte litt til å begynne med jeg også, men jeg ser nå som jeg har vært med noen måneder at det er både inspirerende og lærerikt. Og vet du hva, man får faktisk lyst til å rydde opp i det man har i skuffer og skap i hele hjemmet sitt! :-) Kan anbefales! Og det handler ikke kun om å rydde i huset, men også rydde i livet, og det er også spennende og lærerikt! :-)

    SvarSlett

Vil du kommentere dette blogginnlegget? Jeg blir glad for å høre fra deg! :-)