tirsdag 2. januar 2018

Årlig kontroll hos Senter for sjeldne diagnoser 2018.

Rikshospitalet i Oslo.
Rikshospitalet i Oslo.
Bildet er lånt fra et tidligere år,
i dag var det litt mer snø der!
(Foto: Gro Jeanette Nilsen)
I dag har jeg vært på årlig kontroll hos Senter for sjeldne diagnoserRikshospitalet. På 2. nyttårsdag, ja! Da jeg fikk innkallelsen tenkte jeg at de kaster sannelig ikke bort tiden i år, he he. Jeg nevnte til sykepleieren da jeg var der også, at det var jammen raskt etter nyttår. Jeg fikk som svar at de har så mange de skal innkalle og må komme i gang, og jo da, det skjønner jeg jo. Jeg synes jo det er greit å få det gjort og komme i gang med året også, jeg. Og så var det jo så fint kjørevær, ingen is-skraping på bilrutene, kun kosting, ikke noe problem. Helt perfekt dag til utfarten min!

Jeg var innom sykehuskiosken og kjøpte meg et blad da jeg ankom, men det var nesten ikke noe ventetid mellom de tre forskjellige kontrollene jeg skulle på, så jeg fikk knapt nok sett i det bladet. Og det er selvsagt bra at ting går så fort, for det kan jo ofte bli mye venting på sykehus!

Det er alltid fullt program på denne årlige medisinske kontrollen. I år var jeg først til kontroll hos fysioterapeut, deretter hos en av sykepleierne og til slutt hos legen. Et av temaene på huskelisten min i år, var jo denne stadig tilbakevendende skulderblødningen jeg har hatt i julen, men jeg tror den har gitt seg nå. Men det er fint og til stor hjelp å få tatt opp sånne ting med spesialhelsetjenesten innen akkurat det riktige feltet.

Jeg hadde på forhånd sendt inn hjemmetransfusjonsskjemaer fra de siste par månedene, så de hadde fått med seg dette med skulderen. Jeg forklarte også det med vanskeligheter rundt doble doser når man stort sett bruker enkle sprøyter, selv om de doble dosene er veldig sjeldne, så kan det jo forekomme en sjelden gang innimellom at det er krise på grunn av store indre blødninger som ikke vil slippe taket.


I dag har jeg vel lært noe om at denne helsedagen faktisk kan gå ganske greit, når også været er på min side i forhold til kjøring. Og så bør jeg ha lært litt i året som gikk om det å følge opp medisinskjemaer, det bør helst ikke skje i siste liten.. Så, ja hva mer kan jeg si, enn: Godt nytt helseår!


Likte du dette blogginnlegget? Del det gjerne med andre!


Les gjerne mer om Gro Jeanette Nilsen


--------------------------------------------------------------------------------------------

Jeg minner om at det er lov å dele bloggposter, men ikke kopiere. De kan altså ikke gjengis noe sted uten avtale med meg. Se Åndsverkloven.

2 kommentarer:

  1. Hei, greit å starte året med den undersøkelsen, ja :) For noen år siden hadde jeg fast time hos tannlegen minn 2. januar kl 08.00. Tror jeg var årets første klient. Greit å få det overstått :)

    SvarSlett
  2. Hei! Takk for kommentar. Ja, greit å få sånt overstått, ingenting å vente med :-) Nå hadde jo jeg time litt senere på dagen da, klokken 08 hørtes litt tidlig ut akkurat den dagen. Hverdagen kommer litt fort tilbake da!

    SvarSlett