mandag 6. august 2018

Ferietur, diktopplesning og stor bursdagsfest.

Gro Jeanette leser  dikt på låvefest!
Gro Jeanette Nilsen
 leser dikt
på låvefest!
Onsdag første august reiste jeg nordover sammen med kusinen min. Det var derfor jeg hadde det litt travelt sist jeg blogget

Målet med turen var å feire en stor bursdagsfest i familien, nærmere bestemt syttiårsdagen til faren min. Dagen skulle feires på landstedet i Nord-Norge. Jeg skrev litt om en ferietur til Nord-Norge for noen år siden også. Men denne gangen var det hyggelig å kombinere bursdagsfest og ferietur! Veldig koselig å komme hit igjen. Som du kanskje skjønner, er jeg her enda.

Den store festen var lørdag, men siden selve dagen var dagen før, ble det feiret da også! Men på den store festen med 50 gjester, fikk jeg i hvertfall lest opp et dikt jeg hadde skrevet til jubilanten i anledning dagen. Jeg har hintet om denne skrivingen i tidligere innlegg, men kunne jo ikke røpe noe særlig om den, ettersom det skulle være en overraskelse. Det var stor låvefest på gården, veldig gøy å få oppleve det! Blant gjestene traff jeg også slektninger som jeg ikke ser så ofte, og venner av faren min som jeg så en del i oppveksten, men som jeg nå ikke hadde sett på mange år! Veldig gøy å treffe igjen dem!

Diktet til pappa, her
kjøkkenbordet hjemme
før ferien.
Diktet mitt med tilhørende bilde til hvert vers, hadde jeg satt i glass og ramme. Å lese opp går fint, men jeg synes fremdeles det er litt småskummelt å plinge i glasset og ta ordet. Derfor hadde jeg avtalt på forhånd at jeg ble gitt ordet i stedet. Litt lettere på den måten, selv om jeg tenker jo at jeg burde jobbe mer for å tørre å ta ordet selv. Det får bli en utfordring å ta tak i ved neste korsvei... Men det å være åpen om akkurat den utfordringen og be om introduksjon fungerte jo veldig bra, og jeg fikk også tilbakemeldinger etterpå fra både jubilanten og flere av gjestene om at de likte diktet godt, og at det var et flott dikt. Jeg må jo bare si tusen takk for det!

Selv om det var en stor bursdagsfest og jeg hadde lang kjole, var det ikke tvil om at det var en fest som foregikk på låven. Det var litt kaldt og blåste ganske godt utenfor, så her var det greit å kle seg etter forholdene. Her ble det tights under kjolen og stort sjal rundt halsen i tillegg til strikkejakken jeg hadde på. Fant også ut at det var ganske vanskelig å gå på gress og annet ulendt terreng samt låvebru med pensko, så de trengte jeg strengt tatt ikke tatt med meg.


Jeg kommer sikkert tilbake til selve ferieturen i et senere blogginnlegg.

 --------------------------------------------------------------------------------------------

 Jeg minner om at det er lov å dele bloggposter, men ikke kopiere. Tekst og bilder kan altså ikke gjengis noe sted uten avtale med meg. Se Åndsverkloven.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Vil du kommentere dette blogginnlegget? Jeg blir glad hvis du legger igjen en kommentar! :-)