torsdag 4. april 2019

Heis - på godt og vondt.

Heisen var ødelagt og sto stille i flere dager denne uken.
Heisen sto stille i flere
dager
denne uken.
Den siste uken har vært litt slitsom, må jeg nok innrømme. Blokkens fantastiske og høyst verdsatte fremkomstmiddel Heisen har stått stille i flere dager, helt siden mandag. Nå bor jeg jo bare i 2. etasje, så jeg er vel ikke like berettiget til å klage like høylytt som mange andre av naboene. Men når man er dårlig til beins, så hjelper det lite. Jeg kom meg opp og ned, men la merke til at jeg planla turene mye bedre, for å si det sånn. Og frustrasjonen var høyst tilstede.

Det jeg imidlertid var mest bekymret for når det gjelder min egen situasjon, er at jeg i morgen skal bære med meg en del bagasje, og vet at jeg ikke greier å bære med meg så mye i trappen, samtidig med at jeg må holde meg fast i gelenderet. Fikk høre at det fantes naboer som kunne hjelpe meg, veldig glad for å høre det! Men mest av alt håpet jeg jo at det ble orden på elendigheten.

Jeg var derfor ganske spent på hvordan det var i dag. Da hjemmehjelpen min kom i morges, kunne hun fortelle at heisen fremdeles sto, og den var fremdeles merket med reparasjons-informasjon, men ingen ting om når den var forventet ferdig. Imidlertid hadde jeg hørt at det nok ville bli en ordning snart.

Midt på dagen i dag, etter at hjemmehjelpen var gått, kom meldingen om at heisen var i gang igjen. Endelig. Eller i grevens tid, vil jeg si. Jeg må også legge til at det er folk i blokken her som nok har hatt større problemer enn meg. Ikke bare de som bor lenger oppe, men også folk som er avhengige av rullestol eller rullator. Når heisen er i orden, og det er den vanligvis, er det jo ingen sak. Men den er ekstra merkbar når den står bom stille.

Jeg tenker at systemet er ganske sårbart når det kun er en heis, og den ligger helt i den ene enden av blokken ved siden av trappen, og med kun en branntrapp på andre siden av blokken. Og branntrappen skal jo ikke brukes. Hva med en heis på hver side og en branntrapp på midten, for eksempel? Blir kanskje litt mye, det ja. Hva med å eventuelt legge heisen på midten, så det i hvertfall ikke er så langt å gå til den, som det er i dag. Men selvsagt, sistnevnte hadde jo ikke endret sårbarheten ved heisfeil. 

Når jeg først er inne på temaet blokken jeg bor i, kan jeg jo bare tilføye at jeg fremdeles føler meg litt fremmed i styreposisjonen i borettslaget, men jeg sitter jo bare som vara. Veldig hyggelige folk altså, men jeg er litt usikker på min rolle ettersom det er flere ting jeg ikke får gjort. Blant annet skulle det være befaring rundt utenfor blokken, det var noe vi skulle se på. Da måtte jeg melde pass, for den dagen var jeg ekstra dårlig til beins. Sånne ting gjør meg litt usikker på min rolle. Så jeg har sagt at det sikkert er flere som hadde passet enda bedre enn meg, og at jeg nok ikke blir sittende så lenge. Det har jo ikke vært generalforsamling i år enda, så vi får se.

Men som antydet, skal jeg på en kort liten utflukt nå, og ladet opp med et frisørbesøk i går.

Riktig god fredag og helg!


Takk for at du følger bloggen min! 

-------------------------------------------------------------------------------------------- 

Jeg minner om at det er lov å dele bloggposter, men ikke kopiere. De kan altså ikke gjengis noe sted uten avtale med meg. Se Åndsverkloven.

2 kommentarer:

  1. Godt at heisen er i gang igjen, og grevens tid er tross alt bedre enn den tiden som kommer etterpå. God tur dit du skal!
    Og vedr styrearbeidet, i et styre trengs det iblant noen som kan møte opp ja, men det er også viktig med kloke hoder når sakene skal behandles, så om du ikke kan bidra med det ene, så kan du jo med det andre :) Regner med at du også har stemmerett de gangene andre er forhindret i å komme på styremøtene.

    SvarSlett
  2. Hei! Takk for hyggelig svar! Ja, det var greit å få i gang heisen igjen! La ekstra merke til det i dag da jeg kom tilbake etter helgetur i dag, ettersom jeg var så opptatt av dette rett før jeg dro.

    Og jo da, jeg vet det er flere kvalifikasjoner som trengs i et styre, men innimellom blir man jo litt usikker på om man har havnet på riktig plass...

    SvarSlett

Vil du kommentere dette blogginnlegget? Jeg blir glad hvis du legger igjen en kommentar! :-)