lørdag 19. september 2020

Dobbel medisindose klokken fem om morgenen.

Etter en solid dose uflaks med uhellet jeg fortalte om, ble hoften helt bra igjen ganske fort etter medisinering, det hadde jeg ikke ventet. Det pleier å måtte tas i mange omganger. Men ryggen og også halebenet skulle vise seg å by på større problemer. 

Klokken fem i natt våknet da jeg forsøkte å snu meg i søvne. Jeg greide ikke å snu meg uten store smerter. Forsøkte å sette meg opp, og måtte bite tennene sammen for å greie det. Her trengtes det bare en ting, og det var dobbel dose blødermedisin så raskt som mulig. Jeg var ikke i tvil. Heldigvis hadde jeg en dobbel sprøyte, så jeg slapp å bruke to enkeltsprøyter, som ville gjort det mer komplisert.

Jeg har fått høre det av helsepersonell innenfor bløderbehandlingen også, at er det ekstra store blødninger som ikke vil gi seg og som jeg er helt sikker på er indre blødning, skal jeg sette en dobbel dose, og deretter en enkel dose når det har gått noen timer.

Så da satt jeg der klokken fem om natten, og blandet dobbelt faktorkonsentrat og satte sprøyte. Heldigvis gikk det bra med selve stikkingen. Da jeg endelig fikk lagt meg igjen for å sove noen timer til, hadde jeg jo fremdeles veldig vondt, og våget nesten ikke å legge meg ned. Men jeg sovnet til slutt, heldigvis. 

Da jeg våknet noen timer senere hadde jeg fremdeles vondt. Det virket imidlertid som blødningen var litt på retur, men jeg var ikke sikker. For sikkerhets skyld tok jeg en ny dose medisin rett etter frokost. Og et par timer etterpå kjente jeg tydelig bedring. 

Det er heldigvis sjelden så ille som dette, men det er en veldig vanskelig situasjon når det blir sånn. Jeg har så vondt at jeg ikke får gjort noen ting. I går, som var fredag, hadde jeg tenkt meg en tur i butikken. Ikke fordi jeg trengte så mye, jeg handler jo ofte andre steder, men mest fordi jeg hadde fått varsel om å hente en pakke jeg hadde bestilt. Jeg ville jo helst ikke at den skulle bli sendt i retur!

Men i går var det helt umulig for meg å gå ut, det var ikke vits i å forsøke å gå ned i postkassa en gang. I dag, etter at medisinen endelig hadde begynt å virke, tenkte jeg at jeg skulle forsøke meg helt ned i butikken. Faktisk greide jeg det, men jeg gikk seint og med to krykker. Det er ikke spesielt hyggelig når ting blir så usikkert, man vil jo helst få til det man skal. Men jeg fikk fullført de tingene jeg skulle. 

Jeg hadde også fått et tips fra et familiemedlem om at det sto om blødersykdom i Dagbladet i dag, så da kjøpte jeg med meg avisen samtidig. Det var faktisk flere sider. Selv kjente jeg jo til mye av disse tingene fra før, men jeg synes det er bra at det leveres litt informasjon ut i befolkningen også. 


Jeg er som sagt ikke helt bra ennå, men det kommer seg. Jeg har til og med begynt å se litt på manus igjen, og det er et godt tegn. Håper at det blir mer om skrivingen neste gang!


Takk for at du følger bloggen min!

 -------------------------------------------------------------------------------------------- 

 Jeg minner om at det er lov å dele bloggposter, men ikke kopiere. De kan altså ikke gjengis noe sted uten avtale med meg. Se Åndsverkloven.

2 kommentarer:

  1. Så uflaks, da! Håper det går bedre med deg nå og at det blir leng til neste gang du snubler i dusjen! :)

    SvarSlett
  2. Hei, ja, he he. Takk for kommentar! Litt uflaks skjer iblant, det må man nok finne seg i. Veldig mye bedre nå!

    SvarSlett

Vil du kommentere dette blogginnlegget? Jeg blir glad for å høre fra deg! :-)