torsdag 4. mars 2021

Fører liste over hva som gjenstår i manuskriptet.

Det har blitt mye skriving nå, men jeg kunne rett og slett ikke gi meg når jeg var så godt i gang! Jeg synes det har gått ganske bra nå, og så er jeg innom og oppdaterer bloggen innimellom. Jeg synes også det er hyggelig med kontakten med andre bloggere jeg har truffet i forbindelse med bloggingen, og det felleskapet man har ved å kommentere hverandres blogger. 


Men hva er det egentlig som gjenstår av bokmanuset mitt? Jeg husker ikke om jeg sa at jeg har laget meg en oversikt, over kapitler som trenger rettelser eller endringer, eller som eventuelt gjenstår. Det er denne listen jeg jobber mot nå, rett og slett for å få gjort de ferdige kapitlene ferdig, hvis du skjønner.

 Det er alltid noe å henge seg opp i. Det kan være skrivefeil, et feil plassert avsnitt som vil passe enda bedre i et annet kapittel, hvilket jeg selvsagt ikke finner ut før etter at jeg har printet ut siden. He he. Mange sånne småting som kan irritere, når jeg leser gjennom manuskriptet. 

Så er det å ha selve historien i boks, og det skal være ganske greit nå. Men så var det rekkefølgen på kapitler, hvorfor de skal stå i den rekkefølgen, og ja, det er nok å tenke på!

Og er jeg virkelig helt sikker på at det er riktig å slette det jeg sletter? Da er det greit med en eldre versjon som backup, hvis jeg plutselig angrer på endringer. Du slette tid.... :-)

Jaja, det var noen tanker fra meg etter dagens skriveøkt. Håper på mer skriving i morgen.


Likte du dette blogginnlegget? Del det gjerne med andre! 

 Takk for at du følger bloggen min!

 -------------------------------------------------------------------------------------------- 

 Jeg minner om at det er lov å dele bloggposter, men ikke kopiere. De kan altså ikke gjengis noe sted uten avtale med meg. Se Åndsverkloven.

8 kommentarer:

 1. Det er alltid interessant å lese andres tanker om skriving. Kukt at du deler :)
  Jeg har det også sånn at med en gang en side er printet ut - da ser jeg alle de små "feilene" ..

  SvarSlett
 2. Hei, ja det er visst veldig vanlig, det der med småfeilene. Det er mye å passe på. Håper det går bra med skrivingen hos deg også! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Dårlig skrivelyst på meg for tiden. Men det er hyggelig å lese at andre har flyt :)

   Slett
  2. Skjønner det. Jeg var jo litt "av" en liten periode nettopp, jeg også. Så tok det seg opp igjen. Du trenger sikkert bare en liten pause. :-)

   Slett
  3. Glad for at jeg oppdaget skrivebloggen din :)

   Slett
  4. Tusen takk for det! Glad for å ha funnet din blogg også! :-)

   Slett
 3. Interessant! det med å slette - noe man jo MÅ gjøre, er skikkelig vanskelig. "Kill your darlings" sier de, men jeg trenger ikke engang å være spesielt glad i et avsnitt for å synes det er vrient å ta bort mye tekst. Noen ganger forsvinner litt i redigeringen, men det sitter veldig langt inne å slette større bolker. Lagrer jo tidligere versjon og vet jeg kan ombestemme meg, men...

  SvarSlett
 4. Hei, og takk for kommentar! Ja, det er vanskelig å slette noe man har lagt en del arbeid i. Jeg kjenner det utrykket, veldig vanlig i skrivekretsene det, ja! En del sletting må til, for at det skal bli et godt resultat til slutt. Man nå bare passe på å kutte på de rette stedene..! :-)

  SvarSlett

Vil du kommentere dette blogginnlegget? Jeg blir glad for å høre fra deg! :-)