Jeg lovet i forrige blogginnlegg å servere en oppskrift på paien jeg lager av og til, så da kommer den her! I det siste har jeg laget den som en vegetarpai, men du kan jo ha oppi de ingrediensene du vil. Gi meg gjerne en tilbakemelding hvis du forsøker deg på den!
Denne dagen lagde jeg den til lunsj, men vanligvis har den blitt spist for eksempel en lørdagskveld. Da jeg begynte å lage paien for mange år siden, hadde jeg reker oppi.
Denne dagen lagde jeg den til lunsj, men vanligvis har den blitt spist for eksempel en lørdagskveld. Da jeg begynte å lage paien for mange år siden, hadde jeg reker oppi.
Paiskallet;
100-150 g. kaldt, hardt smør
3 dl. hvetemel
litt salt
Hakk opp smøret med kniv, bland med hvetemel og salt og smuldre med hendene.
Tilsett 2 ss kaldt vann og 1 ss. eddik, eller ev. til sammen 3 ss vann hvis du sløyfer eddiken.
Alt blandes, helles på benken eller i en bakebolle, og knas sammen. Må kanskje tilsette litt mer mel. Trykk deigen ut i en paiform, og tett alle hull i deigen. Stikk en gaffel litt forsiktig rundt i formen.
Paiskallet stekes i forvarmet ovn på 225 grader nederst i ovnen, i ca. 10-15 minutter.
Tips: Jeg kan anbefale å lage ferdig paibunnen, steke den og sette den i kjøleskapet kvelden før du skal ha den, og gjøre den ferdig dagen etter. Da får den avkjølt seg, og du får en pause :-) Men det holder med en kortere avkjøling mens du blander sammen eggefyllet.
Og så skal fyllet på;
Og så skal fyllet på;
Pai klar til siste steking, etter at paiskallet er fylt. (Foto: Gro Jeanette Nilsen) |
Paifyll;
Fyll det ferdigstekte paiskallet med purre, asparges, reker, skinke eller hva du ønsker. Dryss over revet gulost som er fin til steking. Hell over følgende blanding som du har vispet sammen i en bolle først:
3 egg
3 dl. melk
salt
pepper
Basilikum
Hele paien stekes nederst i ovnen, på 225 grader, i 20-30 minutter.
Fyll det ferdigstekte paiskallet med purre, asparges, reker, skinke eller hva du ønsker. Dryss over revet gulost som er fin til steking. Hell over følgende blanding som du har vispet sammen i en bolle først:
3 egg
3 dl. melk
salt
pepper
Basilikum
Hele paien stekes nederst i ovnen, på 225 grader, i 20-30 minutter.
Lykke til, og kos deg! Og kommentere gjerne på bloggen om hvordan det gikk!
Likte du dette blogginnlegget? Del det gjerne med andre!
Takk for at du følger bloggen min!
Rykende varm pai servert til lunsj. Her ute i solen på verandaen, på et trillebord. (Foto: Gro Jeanette Nilsen) |
#mat #hjemmelaget
-------------------------------------------------------------------------
Jeg minner om at det er lov å dele bloggposter, men ikke kopiere. De kan altså ikke gjengis noe sted uten avtale med meg. Se Åndsverkloven.
-------------------------------------------------------------------------
Jeg minner om at det er lov å dele bloggposter, men ikke kopiere. De kan altså ikke gjengis noe sted uten avtale med meg. Se Åndsverkloven.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Har du noen tanker om dette blogginnlegget?