onsdag 22. mai 2013

Et kjøleskaps hemmeligheter.

Kjøleskap med blødermedisin. Av Gro J. Nilsen.
Kjøleskapet består ofte av
mye medisiner.
(Foto: Gro J. Nilsen.)
«Vis meg ditt kjøleskap, og jeg skal si deg hvem du er.» Eh.. Nei, helst ikke. Eller jo forresten, det går kanskje greit nå.

For noen år siden gikk det ikke greit. Og det hadde ikke noe med mat eller drikke å gjøre.
I kjøleskapet mitt er halvparten esker med blødermedisinen Octaplex som jeg må tilføre for min faktor 7-mangel. Disse medisinene oppbevares i kjøleskapet blant melk og brunost. Spesielt når det nettopp er kommet ny medisinleveranse fra Rikshospitalets apotek i Oslo, kan det se ganske mye ut. Jeg husker spesielt de siste årene jeg bodde hjemme i barndomshjemmet på Bjerkås ved Vollen i Asker, og da jeg flyttet for meg selv og fikk mitt eget kjøleskap på Vestli i Oslo.

Kjøleskap var noe av det mest hemmelige på jord. Jeg ville ikke at venninner eller andre skulle titte inn der. Jeg fikk høre det også. Jeg husker blant annet en gang en venninne var på besøk i min lille leilighet på Vestli en ettermiddag. Jeg hadde satt en hvitvin til kjøling, som hun gikk og hentet da vi skulle ha den; «Jøss, bare medisiner, her jo!»

Kjøleskapet mitt inneholder fremdeles mye medisiner. Men det er ikke like hemmelig som før!


Liker du dette blogginnlegget? 

--------------------------------------------------------------------------------------------

Jeg minner om at det er lov å dele bloggposter, men ikke kopiere. De kan altså ikke gjengis noe sted uten avtale med meg. Se Åndsverkloven.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Vil du kommentere dette blogginnlegget? Jeg blir glad for å høre fra deg! :-)