tirsdag 12. mai 2015

På inspirerende skrivekurs med Ivo de Figueiredo: Skriv et liv!

På skrivekurs hos Aschehoug!
Vin, snacks og notater på
skrivekurs!

I blogginnlegget Gleder meg til skrivekurs igjen for en liten stund siden fortalte jeg at jeg både hadde meldt meg på et skrivekurs og skulle på et foredrag, om nesten samme tema. Foredraget har jeg jo referert tilbake til i blogginnlegget På inspirerende foredrag, men skrivekurset Skriv et liv har jeg ventet på en stund. Syntes det var så lenge siden jeg meldte meg på, betalte kurset og printet ut kursbekreftelsen. Men i kveld var det endelig skrivekurs med Ivo de Figueiredo på Aschehoug Forlag. I tillegg snakket forlagets redaktører om veien til ferdig bok.
Veldig spennende med et skrivekurs innenfor det temaet. Jeg var  spent på hvor mange kursdeltakere vi var, og salen var full, den! Nå snakket jo ikke jeg med alle akkurat, så jeg har ikke fullstendig oversikt, men jeg så ingen jeg kjente. Når det gjelder medlemmer i ULFF, så var det lagt ut informasjon på vår Facebook-gruppe, men for mange i skribentforeningen hos oss var kanskje dette temaet litt for spesielt, jeg ser det, altså. Jeg snakket som sagt ikke med så mange, men fikk med meg at hun jeg satt ved siden av var en navnesøster, hun het også Gro. Håper og tror at det er greit at jeg avslører et så vanlig fornavn.

Vi hadde fått vite at vi det ville bli servering av vin og snacks. Utrolig hyggelig på en helt vanlig tirsdag, og jeg valgte rødvin jeg da, men her var det bare å velge rød eller hvit. Det var ganske så stramt program og mange deltakere, så kurslederne fikk dessverre ikke gått inn på deltakernes manus, som jeg selvsagt hadde håpet, nyprintet manus som jeg hadde. Men sånn er det, ikke alt er gjennomførbart. Imidlertid kom det mange gode råd som jeg vil ta med meg videre og tenke nøye gjennom!

Manuset mitt og jeg på skrivekurs hos Aschehoug!
Vi er på skrivekurs, manuset
mitt og jeg!
(Foto: Gro Jeanette Nilsen)


Jeg synes kursets lengde på tre timer var veldig fin, men kanskje kunne det vært enda mer skriveøvelser eller snakk om hvor vi var i prosessen etc, og heller en smule mindre foredrag?


Jeg våget faktisk å ta ordet og stille spørsmål et par tre ganger, og det er egentlig ikke likt meg, så der tror jeg nok at jeg har kommet meg et hakk videre. Ting går seg til, litt etter litt. Eller så var jo temaet inspirerende og engasjerende nok så det greide å overvinne frykten?


Likte du dette blogginnlegget? Del det gjerne med andre! Og følg meg gjerne!--------------------------------------------------------------------------------------------

Jeg minner om at det er lov å dele bloggposter, men ikke kopiere. De kan altså ikke gjengis noe sted uten avtale med meg. Se Åndsverkloven.

2 kommentarer:

  1. Hei! Så spennende dette høres ut! Og ikke minst en hyggelig setting også. Ja, temaet skriv ditt liv er kanskje litt smalt, men jeg tror at veldig mange som skriver eller har lyst til å skrive har ideer som er basert på noe fra eget liv. Men det er vel kanskje de som er kommet litt lenger i prosessen en bare en idé som er målgruppen for et sånn kurs. Høres nyttig ut, fikk du mange input til prosjektet ditt?

    SvarSlett
  2. Takk for alltid hyggelige og konstruktive tilbakemeldinger! Temaet for dette kurset er faktisk enda litt bredere enn det forrige foredraget jeg var på. For denne gangen het det "Skriv et liv". Altså ikke nødvendigvis bare mitt eget liv, det handlet også mye om å skrive biografi om andre personer.

    Det virket som folk var veldig på ulike steder i skriveprosessen. Selv tenkte jeg da jeg meldte meg på at jeg nok skulle tatt dette kurset for lenge siden, når jeg var tidligere i egen manusprosess. Men nå synes jeg ikke det, etter som boken min ikke er utgitt enda. Jeg er glad jeg valgte å melde meg på!

    Det jeg syntes var litt dumt, var at det ikke ble tid til å gå mer inn på de enkeltes egne manus, jeg tenker ikke da spesielt på mitt eget manus, det hadde vært interessant å høre litt om de andres skriveprosesser også. Men jeg fikk absolutt noen ideer til ting jeg kan se på i eget manus, fordi jeg spurte om konkrete ting direkte. Fordelen ved å delta på kurs sent i skriveprosessen, tenker jeg er at da kjenner jeg mitt eget manus godt, og vet bedre hva jeg trenger å spørre om.

    SvarSlett

Vil du kommentere dette blogginnlegget? Jeg blir glad for å høre fra deg! :-)