tirsdag 7. juni 2016

Mer om min gamle skrivemaskin :-)

Kjære leser!

I dag må jeg virkelig referere tilbake til blogginnlegget Minne om min første skrivemaskin, og si at like før jeg begynte å blogge nå i kveld, fant jeg faktisk noen gamle kvitteringer angående nettopp den gamle skrivemaskinen. Jeg vet ikke hvor interessant dette er her på bloggen eller om det kanskje er litt for internt, men det ligger i alle fall godt innunder temaet skribentliv.

Det jeg fant var selve kjøpskvitteringen fra februar 1986, men også et par kvitteringer fra reparasjoner skrivemaskinen måtte ha senere, alt sammen i Asker. Mye kan tyde på at skrivemaskinen ble kjøpt for blant annet penger jeg fikk i anledning bursdagen min og kanskje konfirmasjonspenger fra året før, men dette husker jeg ikke. Merket var i alle fall Brother, nærmere bestemt Brother BP-30.

Det var ganske stort å kjøpe min egen skrivemaskin i tenårene skal jeg si deg, da jeg fremdeles gikk på ungdomsskolen. Jeg satt stadig på rommet mitt og skrev på skrivemaskinen, enten det var noveller som jeg skrev en del av på den tiden, eller det var noe til
klubben eller skolearbeid. Jeg har også sett på internett at Brother-merket er fra 1985, så da var det en ganske fersk skrivemaskin jeg hadde kjøpt.


Jeg ser at den siste reparasjonen på skrivemaskinen ble gjort i februar 1990, og akkurat dette husker jeg. Det stemmer at skrivemaskinen var til reparasjon en periode da jeg gikk på Skjeberg folkehøyskole. Jeg husker at jeg skulle hjem på permisjon i helgen, nettopp for å hente den.

Dette var nok ikke så lenge før det kom en datamaskin inn i huset hjemme hos oss i barndomshjemmet i HøymyrveienBjerkås (ca. 1991). Som du ser er kvitteringene til skrivemaskinen stiftet sammen, så du får ikke sett alt sammen skikkelig. Men det er den som ligger øverst til høyre som er kjøpskvitteringen, og kanskje mest interessant. Jeg vet det ser litt rotete ut, men litt av opplysningene ser du sikkert?

Veldig gøy at jeg fant de gamle kvitteringene, ettersom jeg allerede hadde nevnt dem i det første innlegget om denne saken, i begynnelsen av innlegget. Litt gøy når ting går som jeg vil, og jeg får fullført noe jeg skriver om :-)Nostalgiske kvitteringer for min gamle Brother skrivemaskin.
Nostalgiske kvitteringer for min gamle skrivemaskin fra 1986.


Likte du dette blogginnlegget? Del det gjerne med andre!


--------------------------------------------------------------------------------------------

Jeg minner om at det er lov å dele bloggposter, men ikke kopiere. De kan altså ikke gjengis noe sted uten avtale med meg. Se Åndsverkloven.

2 kommentarer:

  1. Hehe, ser du er i mimremodus :) Ja, skrivemaskin er vel kanskje ikke det første en tenåring kjøpte seg, så du var vel seriøst fokusert på skriving allerede da. Jeg antar at din var elektrisk, jeg kjøpte ikke skrivemaskin før jeg var i fast jobb, men det var en manuell. Jeg ga den bort senere, for som du nevner, kom jo datamaskinen. Husker at jeg skrev det første romanmanuset på jobbens datamaskin om kveldene, det var vel et bedre skriveprogram der enn det jeg hadde hjemme.
    Ser du har blogget mye ja, jeg har nok gått glipp av noe, men får skumme gjennom senere. Er tilbake i byen, og har rimelig travle dager - det er jo snart jul :)

    SvarSlett
  2. Hei, jeg var nok veldig fokusert på skrivingen, ja. Skrivemaskinen var elektrisk, tror jeg nevnte det i det første innlegget om denne saken (som det er lenket tilbake til). Egentlig var den et slags forstadie til datamaskinen, tror jeg, for den kunne tegne grafer og man kunne veksle mellom fire-fem forskjellige fargepatroner. Jeg kunne også faktisk endre skriveretning og skrive nedover. Artig sak, den der! Burde sikkert vært på museum, håper at noen har tenkt på det når det gjelder det merket! Snart juli kanskje ja - men jul?? :-)

    SvarSlett

Vil du kommentere dette blogginnlegget? Jeg blir glad for å høre fra deg! :-)