onsdag 23. mai 2018

Innsending av artikkel, nesten som eksamen :-)

I går startet dagen med telefon til sykehusapoteket for å bestille nytt medisinlager. Her var det nesten tomt, gitt. Den videre planen den dagen var å få artikkelen jeg har holdt på med helt ferdig og helst sendt. 


Jeg har jo hatt veldig god tid på det oppdraget, har jo fortalt om den artikkelen flere ganger tidligere også. Jeg har nesten hatt litt for god tid, kanskje. Derfor har den blitt liggende stille litt lenge, i kategorien nesten ferdig. Men av erfaring vet jeg at det kan være veldig bra å la tekster hvile en stund, og heller gjøre noe annet, for deretter å se på den med nye øyne om en stund, og gjerne når jeg vet jeg snart kommer til å ha en deadline hengende over meg.

Jeg synes dette var nyttig også denne gangen. Jeg fikk rettet opp litt i teksten, og satt på bildene der de skulle være. Sendte inn artikkelen til redaktøren som skulle arbeide videre med den i bladet. Sendte også med bildene i store formater i tillegg, slik jeg har hørt var ønskelig. Da jeg hadde fått alt av gårde var det faktisk langt på natt til i dag. Jeg kommer nok tilbake til denne artikkelen i et senere blogginnlegg når bladet ankommer.

I dag morges mottak jeg medisinleveransen på døren. Etterpå nøt jeg friheten litt, det er alltid en stor seier å endelig få sendte fra meg det skrivearbeidet jeg holder på med. Får en slags "etter eksamen"-følelse. Det kom også en tilbakemelding om at artikkelen så bra ut. I tillegg var det jo godt at medisinbudet mitt kom som avtalt, uten problemer.

Et ryddig skrivebord og en ferdig artikkel!
Et ryddig skrivebord
og en ferdig artikkel!
Etterpå tok jeg en aldri så liten sårt tiltrengt rydderunde på skrivebordet, med påfølgende vask. Jeg fant underveis flere papirer jeg kunne kaste, og ting som definitivt ikke hadde noe på skrivebordet å gjøre. Som for eksempel bilder som heller burde vært arkivert i fotoalbum, og penner som ikke virket lenger. Et triks man kan bruke for å få ryddet, er å ta bilde etterpå og legge det ut på nettet så andre ser det. Da blir det liksom mer interessant og nyttig å rydde...

Du har vel ikke noe på ditt skrivebord som ikke hører hjemme der, har du det?

Likte du dette blogginnlegget? Del det gjerne med andre!


Les gjerne mer om Gro Jeanette Nilsen


--------------------------------------------------------------------------------------------

Jeg minner om at det er lov å dele bloggposter, men ikke kopiere. De kan altså ikke gjengis noe sted uten avtale med meg. Se Åndsverkloven.

4 kommentarer:

 1. Ja, så godt å få sendt avgårde den artikkelen, skjønner godt det med eksamensfølelsen :) Jeg jobber også best når jeg har en deadline. Når jeg skriver noveller sender jeg gjerne en melding til redaksjonen om at det kommer et par tekster om en ukes tid - selv om jeg ikke er klar. Da jobber jeg mye mer effektivt, selv om det noen ganger kan bli litt stress.
  På mitt skrivebord flyter et av ting som ikke burde være der. Må ta meg sammen der, ja!
  Fin torsdag!

  SvarSlett
 2. Hei, og takk for svar! Jeg skjønte ikke helt, har du en fast avtale (over tid) med noen blader du skriver for? Jeg har ikke fast avtale, men det er jeg som har blitt spurt om å skrive. Og det er jo hyggelig å bli satt pris på også, selvfølgelig.

  SvarSlett
  Svar
  1. Å ja, det der ble litt tåkete formulert :) Jeg har ingen fast formell avtale, men har hatt så mange tekster på trykk at jeg nok får litt prioritet, og har bl.a. en slags rutine rundt det å sende inn. Vet ikke om det egentlig har så stor betydning for meg, hver tekst må selvfølgelig fortsatt godkjennes, men kanskje jeg kommer i en egen bunke eller noe. Og så er det jo veldig fint å føle seg litt som fast leverandør - selv jeg dessverre er altfor lite produktiv.

   Slett
  2. Å ja, da ble det litt klarere. Høres bra ut. Greit når man blir gjenkjent som skribent og slipper å gå hele runden med presentasjon etc. hver gang :-)

   Slett

Har du synspunkter til dette blogginnlegget? Jeg blir glad hvis du legger igjen en kommentar! :-)