lørdag 19. mai 2018

Fem år med personlig skribentblogg!

Gro Jeanettes femårsjubileum som blogger!
Fem år med personlig blogg!
(Foto: Gro Jeanette Nilsen.)
Da kan jeg merke av nok et bloggjubileum på kalenderen, denne gangen feirer jeg hele fem år med min personlige blogg! Veldig gøy å ha holdt på så lenge!

Ved forrige bloggjubileum, da bloggen fylte fire år tok jeg ikke for meg så mye av hva jeg hadde gjort eller hva jeg hadde planer om. Tilbakeblikket da bloggen fylte tre år var nok litt mer omfattende.


Målet mitt da jeg først opprettet bloggen i 2013, for nå fem år siden, var å forsøke å kaste litt mer lys på det at jeg skriver bokmanus om å vokse opp med en sjelden blødersykdom. Jeg har sett på det som vesentlig for å dokumentere og forklare en del ting rundt sykdommen, selv om det går litt i bølgedaler; Innimellom er jeg redd for å "forklare i hjel" ting, og har syntes det var vesentlig å skrive om helt hverdagslige ting også, nettopp for å vise at jeg er en vanlig person med vanlige interesser og meninger. På en annen side kan det blir for mye vanlige ting også, det er ikke lett å finne balansegangen, det skulle jo være mest skribentliv og helse.

Jeg var en ivrig dagbokskriver
i oppveksten, og da tok jeg ofte med alt mulig hverdagslig som skjedde. Jeg er ikke alltid like flink til å trekke frem det viktigste, ikke i dagboken den gangen, men ikke alltid nå på bloggen heller. Men jeg prøver så godt jeg kan, og jeg ser at jeg stadig blir litt bedre på det. Imidlertid synes jeg så mye i livet mitt har en tydelig link til enten skribentliv eller blødersykdommen, eventuelt annen personlig helse. Og ja, jeg liker å ta med litt personlige innlegg også på bloggen. Jeg vil absolutt ikke ha veldig tørre, kjedelige artikler på bloggen min. Er det noe jeg frykter, så må det være det. Selv om sykdomsforklaringer innimellom kan kjennes kjedelige for utenforstående men samtidig bør forklares litt innimellom, jeg ser det faremomentet.

Så hvor står jeg i dag, hvor langt har jeg kommet i målene mine, hva har jeg fått utrettet? Jeg arbeider som sagt fremdeles på bokmanuskriptet mitt. Jeg er ikke i mål der, og innimellom synes jeg det har gått litt tregt ja. På begynnelsen av 2018 var jeg faktisk ganske flink og hadde gode skriveperioder. Men så har det gått litt opp og ned. Det var også i januar jeg fikk beskjed om at jeg var sitert i nettleksikonet Det norske akademis ordbok (NAOB) i forbindelse med en annen utgivelse, og det var jo veldig hyggelig!

Dette siste skribentåret har jeg gjort enkelte andre ting også, Jeg har forsøkt å rydde litt i livet mitt, spesielt fysisk rot hjemme, men jeg har også sett litt på enkelte personlige ting og sammenhenger. I neste rekke kan slike ting også ha innvirkning på manusarbeidet, ettersom man trenger stabilitet og ro når man er i en skriveprosess. Som tidligere fortalt gikk jeg på ryddekurs et helt år, og i fjor sommer gikk jeg også på skrivekurs, Jeg fortalte om begge de to nettbaserte kursene i blogginnlegget Har gått på både ryddekurs og skrivekurs i sommer. Den sommeren var ganske travel, og jeg følte litt på at det ble litt for mye med de to kursene, det hadde holdt med et om gangen! Det jeg tenker er at jeg denne sommeren skal lese meg opp igjen på den boken jeg kjøpte i forbindelse med skrivekurset jeg gikk på, og kikke mer på notatene jeg gjorde om dette. Tanken er å bli enda mer effektiv når det gjelder skrivingen på eget manus.

Ellers så har jeg jo også deltatt på Damenes helg i år også, noe som også gir næring til skrivingen av både manuskriptet og bloggen, ettersom dette er i tilknytning til blødersykdommen. Jeg skrev også en artikkel om dette, som i sommer blir utgitt i et blad.


Apropos det jeg nevnte om dagbok tidligere i dette blogginnlegget, så kommer jeg ved en oppsummering av fem år ikke utenom igjen å henvise til det aller første blogginnlegget mitt på denne bloggen; Dagbok på nett. Det sier mye om mine tanker rundt det å starte en blogg.


Tusen takk til alle flotte følgere og lesere så langt! Bli gjerne med å feire bloggjubileumet ved å registrere deg som følger av bloggen min (hvis det ikke allerede er gjort), eller kommentere gjerne på bloggposter!

Fortsatt fin pinsehelg!Likte du dette blogginnlegget? Del det gjerne med andre!
--------------------------------------------------------------------------------------------

Jeg minner om at det er lov å dele bloggposter, men ikke kopiere. De kan altså ikke gjengis noe sted uten avtale med meg. Se Åndsverkloven.

4 kommentarer:

 1. Gratulerer så mye med fem år! Det er jo faktisk ganske lang tid og mange fine blogginnlegg! Hvordan feirer du? :)

  SvarSlett
 2. Hei, og tusen takk for gratulasjon :-) Den dagen som var den egentlige dagen, lørdag, var jeg litt på etterskudd med blogginnlegg, så det ble til at jeg feiret, ja nettopp; med å blogge :-) Jeg ble sittende med ferdigstillingen av et tidligere blogginnlegg samt å starte på jubileumsinnlegget. Så jeg feiret vel i grunnen bare med et lite vinglass eller to. Får se om jeg kan finne på noe mer litt senere :-)

  SvarSlett
 3. Gratulerer med jubileet Gro Jeanette

  SvarSlett
 4. Tusen takk for koselig hilsen, Kari! :-)

  SvarSlett

Har du synspunkter til dette blogginnlegget? Jeg blir glad hvis du legger igjen en kommentar! :-)