lørdag 23. juni 2018

Nostalgisk litteraturminne om Lørdagsbarnetimen.

Her om dagen fikk jeg overlevert et par hyggelige minner fra oppveksten min. Moren min hadde kommet over noen gamle gensere som var lagt til side for lengst. Grunnen til at de var spart på, var motivene på dem. Den ene genseren, som er mest interessant for skrivingen min, var den kortermede, mørkeblå barnetimegenseren jeg fikk tilsendt for over tretti år siden! Jeg fikk den i premie sammen med to eksemplarer av Barnetimeboka-83, da jeg var så heldig å få to dikt opplest i NRK's Lørdagsbarnetimen som tolvåring. Det ene diktet ble også trykket i Barnetimeboka litt senere, da jeg hadde rukket å fylle tretten.


Jeg har skrevet om denne premieseansen tidligere, i blogginnlegget Skrivingen min startet med dikt i Barnetimeboka

Gensermotivene var klippet ut av genserne når jeg fikk dem nå i ettertid altså. Under kan du se bildet av det utklippede motivet fra genseren. Det er jo veldig ujevnt, men det gjør ikke noe, synes jeg. Helt fint med utklipp,  hele genseren trengte jeg jo ikke nå!

Dette er artig og nostalgisk! Utrolig gøy at dette har blitt tatt vare på i alle disse årene! Hvem kunne ant at jeg skulle bruke det i skribentbloggen min over tretti år senere! Men jeg er glad i sånne minner, og det vet de som kjenner meg. Moralen er; Du vet aldri hva du får bruk for en annen gang...

Og til de som nå tenker på at dette vel ikke er noe å spare på, for meg som til og med har gått på ryddekurs? Vel, på det kurset het det faktisk at du skal ikke kvitte deg med det du enten trenger eller elsker!

Motiv fra barnetimegenseren jeg vant i lørdagsbarnetimen i 1983. Av Gro Jeanette Nilsen.
Nostalgisk litteraturminne:
Motivet fra barnetimegenseren jeg vant
for diktene mine som tolvåring!


Likte du dette blogginnlegget? Del det gjerne med andre! Og følg meg gjerne!
--------------------------------------------------------------------------------------------

Jeg minner om at det er lov å dele bloggposter, men ikke kopiere. De kan altså ikke gjengis noe sted uten avtale med meg. Se Åndsverkloven.

2 kommentarer:

  1. Det er veldig artig med sånne gamle minner :) Synes det er fint å omgi se med personlige minner og rariteter, de trenger ikke alltid å være så fine å se på for andre, heller. Putt den biten inn i glass og ramme, og heng det på veggen over skrivebordet ditt :)

    SvarSlett
  2. Hei, kanskje det hadde gjort seg i glass og ramme ja, god ide' :-) Syntes i allefall den fortjente en plass på bloggen. Hyggelig å høre at det er flere enn meg som liker litt nostalgi i litteraturen og livet for øvrig! :-)

    SvarSlett

Har du synspunkter til dette blogginnlegget? Jeg blir glad hvis du legger igjen en kommentar! :-)