søndag 1. mars 2020

Flott bok om forfatter Anne-Cath. Vestly!

Den nye boken om  Anne-Cath. Vestly, sammen med mine egne brever fra forfatteren.
Den nye boken om
Anne-Cath. Vestly,
sammen med mine egne
brever fra forfatteren.
(Foto: Gro Jeanette Nilsen.)
I dag har jeg lest en bok jeg har gledet meg til helt siden jeg hørte at den skulle komme ut! Og vet du hva?  Jeg leste den faktisk ut bare i løpet av en kveld!

Som tidligere fortalt har jeg hatt en liten periode nå hvor jeg ikke har greid å finne den store roen til egen skriving, da det har skjedd så mye annet. Jeg tenkte derfor at jeg skulle lese boken jeg nettopp hadde kjøpt meg, og kanskje få litt mer inspirasjon av det!

Boken jeg har lest i dag, er den nye biografien om forfatter Anne Cath. Vestly' s liv, den kom ut nå nettopp i forbindelse med 100 års-jubileet i februar, og er skrevet av Agnes-Margrethe Bjorvand. Boken er lagt opp som en bok som henvender seg til barn, men som fint kan leses av voksne lesere! Fantastiske illustrasjoner og bilder, stort format og litt stor skrift. Helt topp! Dette var litt av en pageturner, det gikk rett og slett ikke an å slutte å lese, selv om det var veldig små kapitler og tilleggsforklaringer, så gikk det unna så fort som bare det!

Hvis du kjenner bøkene og forfatterskapet til Anne-Cath. Vestly, vil jeg absolutt anbefale deg å lese denne boken også! Som Anne-Cath. Vestly-leser kan du rett og slett ikke gå forbi denne! Boken forteller både om barnebokforfatterens liv, men samtidig om hovedpersonene i bøkene hun skrev. Hvis du er skribent eller forfatter selv, vil jeg si det er spesielt interessant å lese om hvordan bøkene er i forhold til hennes eget liv. Selv kjøpte jeg boken i Bokklubben, men du finner den helt sikkert i de fleste bokhandlere!

I et blogginnlegg nylig fortalte jeg at jeg var og hørte på Jo Vestly fortelle om Anne-Cath på Bøler bibliotek i forbindelse med hundreårsjubileet. Jeg hadde allerede før det bestemt meg for at jeg ville kjøpe boken for noen av pengene jeg hadde fått i til den store bursdagen min. Bildet jeg har lagt ved her, viser boken, men også permen med alle brevene jeg fikk av Anne-Cath, samt særoppgaven jeg skrev om henne for mange år siden. Hvis du ser på bildet fra jubileet, kan du se at jeg har med meg en perm som jeg viser frem til Jo Vestly på Bøler bibliotek. Det er Anne-Cath-permen min.

Og i min søken etter litt inspirasjon som jeg nevnte innledningsvis, kan jeg fortelle at dette ga meg inspirasjon til videre skriving, og jeg kunne nesten ikke vente til boken var ferdiglest, med å begynne på dette blogginnlegget!

Likte du dette blogginnlegget? Del det gjerne med andre! 


Takk for at du følger bloggen min! 

 -------------------------------------------------------------------------------------------- 

Jeg minner om at det er lov å dele bloggposter, men ikke kopiere. De kan altså ikke gjengis noe sted uten avtale med meg. Se Åndsverkloven.

2 kommentarer:

  1. Hyggelig å lese om forholdet ditt til ACV, artig at dere har brevvekslet. Leste om turen din til biblioteket også, tøft at du tok med permen :)

    SvarSlett
  2. Hei, ja det var litt gøy å ta med permen, følte meg nok veldig inspirert akkurat da, så jeg tenkte det kunne være artig. :-)

    SvarSlett

Har du synspunkter til dette blogginnlegget? Jeg blir glad hvis du legger igjen en kommentar! :-)