onsdag 11. mars 2020

Unntakstilstand på flere plan.

Det ser ut til at det er en liten stund siden jeg skrev et veldig hverdagslig innlegg på bloggen. De siste har vært ganske emnerettet om konkrete temaer. Derfor tenkte jeg det kunne være på tide nå med et litt hverdagslig blogginnlegg igjen. Men... Så er det jo ikke riktig hverdag akkurat nå, med tanke på alt vi hele tiden hører om virussmitte og forebyggende tiltak. Det er vel heller unntakstilstand. Så nei, hverdagslig blir det nok ikke.

Ikke det at det har laget så store endringer for akkurat meg, enda i allefall, men jeg hører jo om folk jeg kjenner som får avlyst ferieturene sine og den slags, og det er jo ikke noe hyggelig. Det blir etter planen noe turvirksomhet på meg også etter hvert, så får vi se om det lar seg gjennomføre når vi får litt bedre oversikt.


Selv har jeg den siste tiden samlet sammen litt lopper som jeg tenkte å levere til et loppemarked her i Oslo. Tok kontakt med dem på mail for noen dager siden, og i dag kom svaret om at loppemarkedet er utsatt på ubestemt tid, nettopp på grunn av virusfrykten. Og etter søk på nettet, ser jeg at det samme gjelder flere loppemarkeder i Oslo for tiden. Litt kjedelig, men det var i hvertfall et forsøk. Jeg får spare loppene til en senere anledning.

Ellers så hadde jeg besøk av moren min i dag.  Hun var usikker på når hun kommer igjen, ettersom det skjer så mye for tiden med restriksjoner og forsiktighetsregler. Hun reiser kollektivt, så det er noen hensyn å ta for tiden. Men i dag gikk det visst rimelig greit.


Jeg ser at flere har tatt standpunkt til om sikkerhetsreglene er for strenge eller for milde i forbindelse med unntakstilstanden vi har nå, og diskuterer dette på nettet, både i sosiale medier og i blogger.  Men om det er for bra eller for dårlig med mange sikkerhetstilak har ikke jeg tenkt å si så mye om akkurat nå, jeg tenker at det er greit å forholde seg til de instruksene man får. Men det er selvsagt leit at folk ikke får gjennomført reiser og ferier, eller at det blir problemer i forhold til skolegang, arbeid og fritidsaktiviteter. Og selvfølgelig utfordringer i helse-Norge.


Og ellers av opplevelser som slett ikke er hverdagslige, må jeg jo ta med at jeg satt og så på NRK's sending om bisettelsen til Jahn Teigen i dag, sammen med besøket mitt. Jeg opplevde seremonien som veldig gripende, og tårene trillet her. Musikken til Jahn Teigen har fulgt meg gjennom store deler av livet,  og flere av låtene har betydd mye for meg. Ofte har disse musikkopplevelsene vært knyttet til mine egne helsemessige utfordringer, i flere faser av livet. Tror ikke jeg skal begynne å ramse opp låttitler her, da blir jeg vel aldri ferdig...Takk for at du følger bloggen min!

-------------------------------------------------------------------------------------------- 

Jeg minner om at det er lov å dele bloggposter, men ikke kopiere. De kan altså ikke gjengis noe sted uten avtale med meg. Se Åndsverkloven.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du synspunkter til dette blogginnlegget? Jeg blir glad hvis du legger igjen en kommentar! :-)