søndag 28. mai 2023

Fått en testleser til manus!

Pai til lunsj!
Hjemmelaget pai til lunsj.
(Foto: T. Danielsen)
For en liten stund siden snakket jeg her på bloggen om at jeg var usikker på om jeg våget å ha testleser til bokmanuskriptet mitt. Jeg har vært frem og tilbake på dette lenge, men fant til slutt ut at jeg skulle la ei venninne lese en del av det.

Hun er nevnt et par steder i manuset, og det var et par konkrete ting jeg tenkte å spørre henne om i forhold til dette. Hun har ikke lest hele manuskriptet, ettersom hun bare leste i det mens hun var på lunsjbesøk hos meg fredag, som vi kalte "lille pinseaften". Så det var ikke så mye hun rakk å lese sammenhengende på den tiden, men litt ble det da.

Jeg hadde laget pai for anledningen. Det var flere år siden jeg hadde laget den, og det var ganske travelt her den dagen! Men jeg ble egentlig ganske fornøyd med resultatet. Det var også første gang hun var på besøk hos meg. Derfor var jeg litt spent på om hun fant frem med kollektivtransporten, ettersom hun skulle reise et stykke og bytte kollektivtransport i Oslo. Men det gikk veldig bra!

Etter at vi hadde spist, tok vi kaffen på verandaen i det fine været vi hadde fått tildelt. Bildet av paien er tatt av gjesten min.

Jeg synes det å vise frem manuskriptet for lesing er litt skummelt. Hun som leste nå er ei venninne fra bløderforeningen, som jeg kjenner fra Damenes-arrangementene. Og det var på Damenes-arrangementet i år vi begynte å snakke om at kanskje hun skulle få ta en titt på manuskriptet. Hun jo relevant fordi hun vet litt om hva jeg snakker om når det gjelder sykdom og utfordringer rundt det. Og det var jo interessant å høre på kommentarene hun hadde underveis i lesingen.

Jeg vet selvsagt at jeg burde latt henne fått lese i fred og ro hjemme hos seg selv, men jeg er ikke helt der. Det er ikke fordi jeg ikke stoler på henne, men mer generelt at jeg har valgt å ikke ta sjansen uansett hvem det gjelder. Men jeg er glad jeg valgte å la henne lese.

Hva mener du? Ville du latt andre lese det du har skrevet og brukt mange år på, men som ikke er utgitt ennå?


Manuslesing i det fine været.
Manuslesing av testleseren min i det fine været.
(Foto: Gro Jeanette Nilsen)


 Likte du dette blogginnlegget? Del det gjerne med andre!

 Takk for at du følger bloggen min!

 -------------------------------------------------------------------------

 Jeg minner om at det er lov å dele bloggposter, men ikke kopiere. De kan altså ikke gjengis noe sted uten avtale med meg. Se Åndsverkloven.

2 kommentarer:

  1. Høres ut som om du fikk en del innspill fra testleseren? I så fall var det jo verdt det, og kanskje hadde du hatt utbytte av å la henne lese resten også. En tanke slo meg da jeg leste innlegget, og det var dette med målgruppe. Jeg vet ikke hva som er smartest, men hvis planen er å publisere boken for en større gruppe lesere som også omfatter folk som ikke kjenner fagfeltet, så burde du kanskje ta en test på at en utenfor faget greier å følge innholdet? At det kanskje er vel så viktig? Nå er det selvfølgelig veldig viktig at alt som gjelder faget er korrekt, så her er det ikke enten eller. Og jeg vet jo ikke sikkert hvem du ser som målgruppe?

    SvarSlett
  2. Hei, og takk for innspill! Testleseren min burde absolutt fått muligheten til å lese hele. Må se litt på hva jeg kan gjøre med det. Under skrivingen har jeg vært litt frem og tilbake på målgruppe, men landet til slutt. Og jeg er helt enig i det du sier ang. at det nok er vesentlig at noen fra målgruppen får lese.

    SvarSlett

Vil du kommentere dette blogginnlegget? Jeg blir glad for å høre fra deg! :-)