torsdag 1. desember 2016

Tidligere førjulstradisjoner og en koselig adventslunsj.

Da skriver vi første dag i julemåneden, dere!

Desember er en koselig måned. Jeg husker blant annet fra "gamle dager" i forrige årtusen (!) at det var veldig travelt men hyggelig da jeg jobbet i barnehage for mange år siden, for i desember skjedde det garantert mye der! Det var juleverksteder, baking og gavelaging. Og selvsagt julesanger, julehistorier og Luciaopptog.

Vi kan fortsette med juleavslutning, juletrepynting og så videre, men tror jeg stopper her, for det var jo ikke egentlig barnehagen jeg skulle skrive om her, bare det at jeg er veldig vant med at det skjer mye i desember. Når jeg kalte det "gamle dager" mener jeg for en del år siden, jeg sluttet i barnehagejobben i 1997 fordi helsen var for dårlig, blant annet på grunn av ødelagte ledd i anklene. Jeg har kanskje ikke skrevet så mye konkret om barnehagejobbene jeg har hatt, da det jo er en stund siden. Men jeg nevnte i hvertfall en av de private familiebarnehagene jeg jobbet i mot slutten av den yrkeskarrieren, i innlegget Gøy å se min gamle arbeidsplass på TV! Selv om dette jo var en helt spesiell anledning og noen år etterpå. Men jeg har jobbet i store barnehager i kommunen også, både Oslo kommune og i Asker og Bærum. Men tilbake til nåtiden.


I går hadde jeg koselig adventlunsj her hjemme, med besøk fra nærmeste familie. Veldig koselig markering på inngangen til julen det også, selv om det ikke var desember før i dag, men det gjør jo ikke noe! Jeg hadde gjort ferdig julekortene til de som var her, så de fikk dem med seg. Tenkte det var like greit. Og så fikk jeg meg faktisk julekalender, veldig koselig! Som tidligere fortalt lagde jeg julekalender til nevøene mine i mange år da de var små, men gjør ikke det lenger fordi de er blitt så voksne. I stedet har jeg de siste årene fått kalender selv fra dem, veldig koselig det da!Jeg venter fremdeles på utfallet av novellekonkurransen jeg har deltatt i, men resultatet foreligger nok ikke før om en liten stund. Tidligst til uken, kanskje. Det er jo ikke sikkert jeg hører noe en gang, ettersom jeg tror at de bare kontakter vinneren… Det er sikkert mange deltakere også. Ja ja, behøver jo ikke ta nederlaget på forskudd, kanskje.

Har du fått julekalender i år, og fant du noe spennende i den i dag?
Adventslunsj hos Gro Jeanette.
Fra adventslunsjen hjemme hos meg i går.


Likte du dette blogginnlegget? Del det gjerne med andre!--------------------------------------------------------------------------------------------

Jeg minner om at det er lov å dele bloggposter, men ikke kopiere. De kan altså ikke gjengis noe sted uten avtale med meg. Se Åndsverkloven.

2 kommentarer:

  1. Hei midt i førjulskosen! Høres ut som en hyggelig tradisjon med adventslunsj. Det blir jo lett så mye som skjer rundt juledagene, at det er smart å ha noe tidlig i advent. For noen år siden hadde vennegjengen min årlig adventsverksted 1. søndag i advent. Det ble en hyggelig markering av at adventstiden var i gang. Savner den sammenkomsten litt, men lager jo ikke noe lenger, så dermed har andre tradisjoner overtatt. Hadde tenkt å julepynte litt denne helgen, men er ekstremt redusert fysisk, så vi får nå se hvor mye jeg orker. Historien om den fysiske begrensningen får jeg vel dele på bloggen min etter hvert ;) God helg!

    SvarSlett
  2. Hallo, og takk for svar! Adventsverksted med venner hørtes veldig hyggelig ut! Der kan man jo for eksempel produsere julekort som man sender ut etterpå? God ide’!

    Ja, jeg får lese videre på bloggen din, og se hva du driver med for tiden :-)

    SvarSlett

Har du synspunkter til dette blogginnlegget? Jeg blir glad hvis du legger igjen en kommentar! :-)