torsdag 17. januar 2019

Nytt år, gamle tekster.

Jeg tok det som en selvfølge at så snart det nye året var i gang, skulle jeg lage meg noen nyttårsforsetter som jeg skulle skrive om. Men det tok sin tid. Ikke fordi jeg ikke har så mye jeg vil forbedre eller arbeide med i 2019, men fordi jeg som sagt ble liggende syk i starten av januar, og liksom aldri tok skikkelig tak i dette etterpå.

Det jeg ønsker å bruke mest tid på i 2019 er fremdeles bokprosjektet mitt og bloggen. Jeg har også gått igjennom flere mindre uferdige skriveprosjekter av eldre årgang i det siste, tekster som har ligget litt på vent kan man vel si, og jeg har lurt på hva jeg skal gjøre med dem. 

Dette er ideer til noveller, historier og dikt som ikke har blitt til noe mer, enn kun ideer. Om jeg kommer til å la dem ligge, putte dem inn i en annen historie på en ny måte eller til og med kaste dem, vet jeg ikke ennå. Dette er tekster jeg ikke lenger føler meg helt hjemme i, de representerer ikke meg på samme måten lenger. Sånn er vel livet, plutselig ser man at man har kommet seg litt videre i sin egen prosess... Jeg ser at jeg alltid vender tilbake til de større skriveprosjektene jeg nevnte innledningsvis, og håper det er et godt tegn.

I 2019 skal jeg få lest de to bøkene jeg fikk til jul, samt et par andre bøker jeg har kjøpt selv. Og kanskje noen flere, som jeg skulle ha lest for lengst! Du har kanskje også noen bøker som du hadde tenkt å lese, men så har du ikke fått gjort det enda? Vi får finne dem frem og legge dem i en liten lesebunke.

Jeg vet også om to ferieturer jeg skal på senere i år, den ene innenlands og den andre utenlands. Men begge disse er det flere måneder til.

Dette var noen av tankene mine rundt det nye året vi er godt i gang med, men det er flere temaer jeg ikke har kommet inn på her enda, som du vil få høre om litt etter hvert. Hvis du følger med videre, da?


Takk for at du følger bloggen min!


--------------------------------------------------------------------------------------------

Jeg minner om at det er lov å dele bloggposter, men ikke kopiere. De kan altså ikke gjengis noe sted uten avtale med meg. Se Åndsverkloven.

2 kommentarer:

 1. Heisann! Så bra at du er på farten igjen, kjedelig å være syk, kanskje spesielt i starten av nytt år når det heller burde være plass til motivasjonen.

  Jeg har også en del gamle tekster liggende, mulig de er enda eldre enn dine, for jeg skrev dem nok da jeg var rundt 15. Har en hel ringperm full, og hadde tenkt å bla gjennom for å se etter ideer, men etter 4 år på hjemmekontoret har jeg ennå ikke tatt tak i dette. Får meg ikke til å kaste dem, men innser jo at hvis jeg finner en idé blir det bedre å skrive teksten på nytt. Rener med at jeg har utviklet språk og fortellerstemme litt siden tenårene.

  Lesing skal det nok også bli, men jeg tar det litt spontant. Leser sjelden mer enn 4-5 bøker i året, men har ganske mange uleste i hyllene. Det er alltid spennende å bestemme hvilken som skal leses neste gang.
  Fin ny uke!

  SvarSlett
 2. Takk for svar! Enkelte av de uferdige tekstene mine er også veldig gamle, ja. Jeg pleier sjelden eller aldri å kaste egenproduserte tekster som er ment for å utvikles videre, men noen ganger hadde det sikkert vært greit å sett på dem med nye øyne og vurdere om nok er nok...

  Jeg leser ikke så veldig mye jeg heller, rett og slett fordi jeg blir så inspirert når jeg leser, at jeg blir sittende og lengte tilbake til eget skriveprosjekt...

  SvarSlett

Har du lyst til å svare på dette blogginnlegget? Jeg blir glad hvis du legger igjen en kommentar! :-)