onsdag 15. februar 2023

På hyggelig forfatterforedrag i dag!

Anne Helgesen skriver bok om Anne Cath. Vestly. (Foto: Gro Jeanette Nilsen)
Anne Helgesen skriver bok om
Anne Cath. Vestly.
(Foto: Gro Jeanette Nilsen)

I dag dro jeg til Deichmanske bibliotek Bøler for å høre på foredrag.  Det skulle komme en forfatter som arbeidet med biografi om forfatter Anne Cath. Vestly. Jeg tenkte at dette var en hyggelig og fin avveksling for meg, for å få inn litt skriving, kultur og sosialt på en annen måte.

15. februar var Anne-Cath Vestly sin bursdag, og det lokale biblioteket på Bøler pleier å feire den ved å lage arrangementer på denne dagen. Noen ganger for barn, andre ganger for voksne. Sist jeg var på disse arrangementene for tre år siden, var 100 års-dagen for Anne-Cath. Vestlys fødsel.

Foredraget i dag het Anne-Cath Vestly og de gamle damene. Det er jo flere spennende  personligheter i Anne-Cath. Vestly sine bøker, og da spesielt Mormor.

Boken til Anne Helgesen om Anne-Cath kommer ut til høsten, forsto jeg. Det var ikke så mange som hadde meldt seg på nettversjonen av påmeldingen til biblioteket, men det kom en del folk likevel, ettersom det ikke var noe krav om påmelding.

Jeg fikk noen ord med forfatteren etterpå, og fortalte at jeg skrev brev og julekort med Anne-Cath i flere år. Siden dagens foredragsholder og forfatter sa på slutten av foredraget at hun gjerne snakket med noen som hadde noe å fortelle, så syntes jeg det var hyggelig. Jeg er ikke alltid så modig, men jeg får det til innimellom!

Flott at det kommer en ny bok om Anne-Cath. Vestly! Kanskje du også har vært på et arrangement om eller med Anne-Cath? Eller et annet foredrag på ditt lokale bibliotek?


 Likte du dette blogginnlegget? Del det gjerne med andre! 

 Takk for at du følger bloggen min!

 ------------------------------------------------------------------------- 

 Jeg minner om at det er lov å dele bloggposter, men ikke kopiere. De kan altså ikke gjengis noe sted uten avtale med meg. Se Åndsverkloven.

2 kommentarer:

 1. Høres kjekt ut! Ja, jeg husker du har fortalt om Anne-Cath tidligere. Ekstra artig å høre foredraget og prate med foredragsholderen da :)
  Jeg bør bli flinkere til å sjekke om det er tilsvarende eventer ved mine lokale biblioteker, har flere innen gåavstand og det høres ut som en fin avkobling fra egen skriving.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, ja, det synes jeg du skal gjøre! Det kan være en veldig hyggelig avveksling, ja. Og det er ofte helt ulike temaer som blir satt opp. Så gjelder det bare å velge det som er mest interessant eller spennende :-)

   Slett

Vil du kommentere dette blogginnlegget? Jeg blir glad for å høre fra deg! :-)