Tusen tårer - diktet som lever sitt eget liv

Diktet Tusen tårer, av Gro Jeanette Nilsen. Utgitt i litteraturmagasinet Stemmer, 2012.
Diktet Tusen tårer, av Gro Jeanette Nilsen.
Utgitt i litteraturmagasinet Stemmer, 2012.
Jeg hadde egentlig ikke tenkt å lage en egen bloggside for diktet Tusen tårer, utover de innleggene jeg allerede har skrevet.

Her tror jeg likevel at jeg skal gå inn og korrigere meg selv litt. Ut i fra det jeg ser av søkeord på bloggen min, kommer sorgdiktet "Tusen tårer" langt opp på listen, og da er det min jobb å gjøre diktet så tilgjengelig som mulig på bloggen.


Lite ante jeg da jeg skrev diktet, at det skulle bli så mye omtalt som det er blitt - jeg skrev det jo i en veldig privat sammenheng og tenkte ikke engang noe særlig på å legge det ut på nett den gangen for mange år siden. Men det gjorde jeg, og vi ser jo hvordan det gikk :-)

Det var i 2002 jeg skrev dikt om sorg som bokstavelig talt lever sitt eget liv på internett. Det har faktisk vært en del arbeid å søke etter og kontakte fremmede bloggere, og be dem sette inn navnet mitt også, ikke bare diktet. Eller jeg kontakter bloggmoderatorer og ber dem fjerne det, av samme grunn. Spesielt etter terrorangrepene i 2011 var "Tusen tårer" veldig populært. Jeg har imidlertid også fått mange varme tilbakemeldinger fra folk som har lest diktet opp ved begravelser, minnestunder eller bare liker det. I september 2013 dukket diktet opp i dagspressen, i forbindelse med en større mediesak.

Første gang jeg nevnte diktet på min egen blogg, var 24. mai 2013. Den gangen var bloggen ganske ny.


Her ser du en liste over blogginnlegg og nettsider der jeg har nevnt diktet;

- Diktet mitt ble utgitt hos litteraturbladet Stemmer i 2012.

Du finner selve diktet på mitt nettområde hos ULFF, diktet har faktisk fått et eget lite nettsted.

- En større samleside for sorgdiktet "Tusen tårer" der du finner alt fra tilbakemeldinger, gjengivelser på lovlig og ulovlig vis, dikt gjengitt og tolket i fremmede bloggeres skoleoppgave (Ikke lenger tilgjengelig)

Det å bli kontaktet av fremmede bloggere som ville skrive om diktet mitt i skoleoppgaver innenfor faget norsk var også utrolig hyggelig, da dette jo må være alle skribenters store drøm! Det var utrolig gøy!


"Tusen tårer" ble skrevet allerede i 2002, og historien bak finner du litt om på en av sidene over. Der vil du også se diktet som større og mer lesbart bilde enn det som ble lagt ut her :-)
Du er selvsagt hjertelig velkommen med kommentarer hvis du har meninger om diktet, eller kanskje du har noe annet å tilføye om akkurat dette?


@Lurer du på noe? Ta gjerne kontakt!

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jeg minner om at det er lov å dele bloggposter, men ikke kopiere. De kan altså ikke gjengis noe sted uten avtale med meg. Se Åndsverkloven.

2 kommentarer:

  1. Diktet er sørgelig men samtidig trøstende og beroligende. Og akkurat dette diktet ble så populær blant mange bloggere når norske folk trenge mest trøst, når hele nasjon var i sorgen etter vårt verste tragedie. Så mange fine kommentarer og hyggelige respons mailer du har fått. Hyggelig at en ringte direkte til deg og spurte om å bruke diktet ditt for å lese den opp i en begravelse. Fint at mange folk har mailet deg og spurt om å bruke diktet ditt til minnestunder. Det er ikke hyggelig å gå til begravelser eller minnestunder, men hyggelig at folk finner trøst i diktet ditt i en slik trist situasjon.

    SvarSlett
  2. Kjære Sarita! Tusen takk for din kommentar! Dette diktet er nå over ti år gammelt, men det har vært kommentert og omtalt mye, som du ser av lenkene. Det er veldig hyggelig å se at folk liker det! Akkurat dette diktet er et av de diktene mine som jeg er mest glad i selv også. Det betyr mye å høre at du liker det også! :-)

    SvarSlett

Vil du kommentere dette blogginnlegget? Jeg blir glad hvis du legger igjen en kommentar! :-)