torsdag 31. desember 2015

Tilbakeblikk på bloggåret 2015.

Jeg har tidligere fortalt litt om hvilke ord leserne mine søkte etterbloggen min i 2015. Nå tenkte jeg å si litt om hva jeg selv synes har vært de største øyeblikkene. Ikke nødvendigvis bare på bloggen, men også i det virkelige livet.

Jeg synes jeg har fortalt mye fra livet mitt på bloggen. Mye om sykdom og om skriving, litt om hverdagslige hendelser. Det dukker innimellom opp utfordringer knyttet til sykdom og medisinering, som jeg må løse på best mulig måte eller be om hjelp fra helsepersonell til å løse. Noen ganger forteller jeg litt for mye, andre ganger nesten litt for lite. Jeg har forsøkt å være personlig, og jeg ser at noen bloggposter er mye mer personlig enn enkelte av de andre. Men sånn må det nesten være, kanskje?

Det er en ting som har surret og gått med små antydninger og hint lenge nå i år, og det er jo bokprosjektet jeg er med i, som jeg nesten ikke tør å mase mer om i frykt for å gjenta meg selv, men som jeg synes hører hjemme i en oppsummering som dette.  Det at jeg ikke fikk lov til å røpe nesten noen ting gjør at det har kommet noen hint i ny og ne på bloggen, men ikke noe mer. Jeg skjønner veldig godt at det kan ha vært frustrerende, ja kanskje til og med irriterende, men du får snart greie på mer av sammenhengen.

Jeg er i alle fall medforfatter i mye større grad nå enn de gangene jeg har fått noen av diktene mine utgitt i eksterne bøker tidligere, selv om det også har vørt veldig gøy! Da har det imidlertid bare vært å sende inn et par dikt, og så gjør redaktør og forlag resten. Selv om det er spennende nok, det altså. Jeg synes helt klart jeg lærte mye denne gangen!


Når 2015 skal oppsummeres, må jeg selvsagt ta med sommerferie-turen til Spania, som var en av oppturene dette året. En veldig flott ferietur som jeg var veldig glad for at jeg var med på! Nå holdt jeg i farten nesten på å glemme helgeturen til Losby Gods med jentegjengen fra Foreningen for blødere i Norge, i slutten av april. Ikke alltid like lett å huske hele året i farten, en må nesten sitte med kalenderen eller dagboka foran seg for å få med alt. Det jeg husker var imidlertid at jeg allerede da hadde jobbet veldig mye med skriveprosjektet som nå er antatt. Allerede i januar fortalte jeg jo litt om skriveprosjektet jeg holdt på med, men var så vant med avslag at jeg slett ikke var så sikker i min sak. Sikker på historien min ja, men slett ikke sikker på om jeg kom med. At det var antatt fikk jeg ikke greie på før i juni, rett før jeg reiste til Spania.

Nesten på tampen av året var jeg med og besøkte en stall der min kusine jobber. Dette var også en flott opplevelse! Det er mange små ting og store ting som kan nevnes, som ikke har vært store prosjekter, men mindre men viktige hendelser, som for eksempel skrivekurs med Trude Teige ganske sent på året. Det har også vært flere ulike treff med familien, som for eksempel en tur til Bærums Verk og også besøk på det gamle Rikshospitalet. I tillegg til noen venninnetreff, som for eksempel bursdagsfesten til An i sommer. Men det har blitt mye skriving, og noe av det jeg satser på å få til i større grad neste år, er flere venninnetreff.

Jeg har noen klare planer for 2016 innenfor litteratur-temaet, ikke nødvendigvis bare her på bloggen, men generelt. 2016 er et år jeg gleder meg til, kanskje først og fremst på grunn av den historien min som utgis, men jeg gleder meg også til å bruke enda mer tid på konkrete prosjekter relatert til skribentforeningen
ULFF enn jeg har fått til i år, og fortsette med bloggen.

Jeg har også noen mål som er enda litt mer personlige, både innenfor skriving og annet. Disse målene kan vi vel komme tilbake til i neste bloggpost?

Tusen takk for alle inspirerende og flotte kommentarer i året vi straks legger bak oss, og spesielt takk til dere som jeg ser stadig kommer tilbake og leser og kommenterer. Det er utrolig hyggelig og lærerikt å utveksle erfaringer med andre bloggere og lesere!Jeg ønsker deg en  riktig fin nyttårsaften, og et riktig godt nytt år!

Likte du dette blogginnlegget? Del det gjerne med andre!


--------------------------------------------------------------------------------------------

Jeg minner om at det er lov å dele bloggposter, men ikke kopiere. De kan altså ikke gjengis noe sted uten avtale med meg. Se Åndsverkloven.

2 kommentarer:

  1. Godt nytt år, og takk for mye hyggelig bloggkontakt i 2015! Jeg gleder meg veldig til å lese mer om det bokprosjektet du er med i! Og så er jeg selvsagt også spent på hvilke nye prosjekter du finner på i det nye året, for noe blir det helt sikkert! :)

    SvarSlett
  2. Hei, og godt nytt år :-) Jeg synes også det har vært veldig hyggelig med så mange fine kommentarer, ja! Jeg har gledet meg til dette skribentåret, tror det kan bli litt spennende. Og jeg har flere planer som er "litt i det blå" også foreløpig, men generelt tror jeg det blir et fint år!

    SvarSlett

Har du synspunkter til dette blogginnlegget? Jeg blir glad hvis du legger igjen en kommentar! :-)