onsdag 15. mars 2017

Hva henger på kjøleskapet?

Kjære leser! Da jeg satt her og tenkte på hva jeg skulle skrive om på bloggen (og det er jo et godt tegn rett etter influensa!), kom jeg til å tenke på at jeg jo har fortalt deg en del om hva som befinner seg inne i kjøleskapet mitt, når det gjelder blødermedisin og så videre, i blogginnlegget Et kjøleskaps hemmeligheter for lenge siden. Det var vel en av de aller første bloggpostene mine, tror jeg. Nå tenkte jeg at det var på tide å ta turen ut av kjøleskapet, og ta en titt på hva slags minner jeg har delt utenpå kjøleskapsdøren :-)

Vanligvis pleier man å vise utsiden først, før man pakker opp pakken. Her gjør jeg det stikk motsatte, ettersom innholdet er vist fra før! Mye av det som henger på kjøleskapet er postkort fra familie og venner, og for å holde orden i kaoset, er det som regel bare det siste kortet fra hver person som får bli hengende. Jeg rydder og bytter ut når det kommer inn et nytt.

 Normalt lar jeg ikke julekort henge etter nyttår, men det kommer helt an på om det er noe spesielt. Det har jo vært noen år jeg har fått julekort fra forlag jeg har hatt kontakt med og andre forbindelser, og da har de fått henge et stykke utover i året. Heller ikke bursdagskort pleier å henge der, det er mest feriekortene som kommer i posten.
En av grunnene til det er kanskje at det ikke er så lett å få hengt opp doble kort med kjøleskapmagneter.

I tillegg kommer takkekort fra konfirmasjoner og andre store dager. I anledning denne bloggposten har jeg forsøkt å skjule noen takkekort med bilder på, for å beskytte avsenderne litt og ikke eksponere dem unødvendig.  Min egen konfirmasjonssang som mamma skrev til meg i 1985 får selvfølgelig henge, samt den sangen hun lagde i anledning feiringen av min trettiårsdag. Og så noen feriebilder fra åttitallet sammen med min søster og annen familie.

Ikke relevant for bloggen, sa du? Jo da! Både fordi jeg har skrevet om kjøleskap i medisinsammenheng, men også fordi å pynte med postkort, foto osv. hører med innunder inspirasjon. Og som jeg sa, de to sangene ble skrevet til meg av mamma på to store dager, og puttes innunder skribentliv. Glemte forresten nesten å nevne at diktet mitt Å håpe, som ble trykket på postkort for noen år siden, selvsagt også henger på kjøleskapet. Dette tilhører siden Gro Jeanette Nilsens dikt.


Like etter at denne bloggposten var ferdig, kom det medisinleveranse fra sykehusapoteket som jeg fortalte om sist at jeg hadde bestilt, slik at jeg nå har fått fylt opp kjøleskapet igjen.


Hva henger du utenpå kjøleskapet?

Hva henger på kjøleskapet?
Likte du dette blogginnlegget? Del det gjerne med andre!


--------------------------------------------------------------------------------------------

Jeg minner om at det er lov å dele bloggposter, men ikke kopiere. De kan altså ikke gjengis noe sted uten avtale med meg. Se Åndsverkloven.

4 kommentarer:

 1. Hehe, det kjøleskapet ditt ligner ikke på mitt :) Jeg hadde nok noen kjøeskapsmagneter og kort og huskelapper tidligere, men da jeg byttet kjøleskap sist så droppet jeg all pynt. Så fronten er helt fri :) Skal innrømme ast det henger noen kvitteringer på sideveggen, men de kan vel strengt tatt kastes. I en skuff ligger en god del artige magneter i tilfelle jeg en vakker dag ombestemmer meg.
  Har noen innrammede rariteter andre steder i leiligheten, da, så noe mimring er det nok her også :)

  SvarSlett
 2. Takk for kommentar! Jeg lurte litt på denne bloggposten, om temaet ville falle i smak hos noen eller ikke, og den skiller seg kanskje litt ut fra mye annet jeg skriver om, men i og med at den kunne lenkes til sentrale temaer var det jo litt artig. Bra du har magnetlageret klart da, i tilfelle du skulle falle for fristelsen å henge opp noe, du også :-)

  SvarSlett
 3. Interessant. Her har jeg et lite kjøleskap, så her henger ikke masse. :) Ha en finfin lørdag.

  SvarSlett
 4. Hei, og takk for det, Susanne! Hyggelig å dele noen litt mer vanlige bloggposter iblant også :-) Fin lørdagskveld til deg også!

  SvarSlett

Har du synspunkter til dette blogginnlegget? Jeg blir glad hvis du legger igjen en kommentar! :-)