Gro Jeanette Nilsens dikt.

Gro Jeanette Nilsens diktbøker.
Gro Jeanette Nilsens diktbøker.
Jeg har skrevet mange dikt i mitt liv. Før i tiden hadde jeg diktbok, der jeg nummererte hvert dikt, for å holde styr på hvor mange det etter hvert var blitt. Jeg var langt over fire hundre da jeg sluttet med å føre diktene inn i de kinesiske små bøker i flotte farger, som jeg stadig måtte kjøpe en ny av når den forrige ble utskrevet.

Det var da jeg begynte å skrive diktene inn på PC at jeg la fra meg diktbøkene. Jeg har dem ennå, og i en overgangsperiode førte jeg diktene både på PC og i disse bøkene, men PC-en vant til slutt...

De håndskrevne diktbøkene inneholder 342 dikt, og opphører i år 2000. Da har bare enkelte dikt blitt ført inn det siste året. Etter det har alle diktene vært skrevet på pc, og flere av dem sto på en nettside, der jeg hadde egne diktsider . Den første blå diktboken er den eldste, og det synes, den er ganske slitt. Det første diktet i den ble skrevet da jeg var tolv år gammel.

Kvaliteten på diktene mine var noe varierende i mange år. Noen var jeg superfornøyd med, og enkelte av dem er utgitt i antologier, magasiner, aviser og andre medier. Andre var superprivate - ingenting for andre!

Dyredikt har jeg mange av, og det er nok kanskje de som er mest koselige. Det fins også dikt som ikke var tenkt for publisering i det hele tatt, men som ble lagt ut på diverse nettsteder bare for moro skyld, og jeg ble kontaktet av forlag for utgivelse! Så som du skjønner, jeg har litt av hvert.

Noen av diktene som er utgitt etter år 2000, ligger på bloggen min. Det fins flere utgitte dikt, men disse jeg har valgt ut her er de mest omtalte I tillegg er det noen av disse som er mest relevante for bloggens hovedtemaer skribentliv og helse. Det jeg lenker til her er imidlertid også vanlige bloggposter om det aktuelle diktet, altså ikke nødvendigvis bare selve diktet;


2016:
Venter på budbil

2015:
Ord om blogging og ideer


2014:

Naboens veps


2012: 
Tusen tårer


2009:
Jeg ønsker meg


2006:

Å håpe (Også kalt "Sjansespill")
Eldre diktsamling (for tiden ikke på nett)
Hotellferie (?) (Limerick)


2004:

Morgenstemning
Hemmelig solplass

2003:

2002:
Tusen tårer (Dette diktet har egen side på bloggen min!)


2001:
@Lurer du på noe? Ta gjerne kontakt!

#grojeanettesdikt 

------------------------------------------------------------------------------------------------------


Jeg minner om at det er lov å dele bloggposter, men ikke kopiere. De kan altså ikke gjengis noe sted uten avtale med meg. Se Åndsverkloven.

2 kommentarer:

  1. Wow, Over fire hundre dikter, du må absolutt publisere dem, lag en dikt samlings bok. Hadde jeg skriver over fire hundre dikter så hadde jeg vært veldig stolt over meg, :) :) Jeg hadde faktisk vart imponert over meg selv om jeg hadde skrevet bare førti dikter, jeg.:)
    Fine dikt bøker du har, fargerike, søte og noe en får lyst til å bla gjennom og også lukte på, tenke jeg.. Håper du får gitt ut dikt samlingen din. Go for it Girly, proud of you!!!

    SvarSlett
  2. Hallo Sarita, tusen takk for fin kommentar til diktskrivingen min! Jeg liker å skrive dikt, men gjør det mest i perioder innimellom manusskriving. Dikt er veldig konkrete, avgrensede små prosjekter. Dette kan anbefales, også for variasjonens skyld :-) Veldig glad for din tilbakemelding!

    SvarSlett

Vil du kommentere dette blogginnlegget? Jeg blir glad for å høre fra deg! :-)